Recepten

Quiche

Een heerlijke zondagse maaltijd. Trek even de groente la open en maak de kliekjes op.

  • 3 wortelen
  • 1 strookje witlof
  • 1 courette
  • halve Chorizo
  • stukje brie
  • 4 eieren
  • bekertje crème fraiche
  • kleine blikje tomatenpuree
  • Quichedeeg

Verwarm de over voor op 180 graden.

Maak je Quichedeeg eenvoudig zelf of koop een kant-en-klaar deeg.  Rol hem uit op een bakpapier en leg hem in de vorm.

Snijd alle groente, worst en kaas en vul de quiche.

Meng tot slot de crème fraiche met het blikje tomatenpuree en de 4 eieren. Schenk het mengsel gelijkmatig over de quiche.

Bak de quiche circa 35 min. op 180 graden.

Eet smakelijk!

_____________________________________________________

Granola

  • 200 gram havervlokken
  • een handje ongezouten noten
  • een handje gedroogde cranberry’s
  • een scheutje honing
  • 2 eetlepels kokosolie

Verwarm de oven, op de grilstand, op 200 graden voor.

Hak de noten en de cranberry’s in grove stukken. Doe in een mengkom de noten, cranberry’s en havervlokken bij elkaar, meng deze met een scheut honing.

Smelt de geharde kokosolie en voeg deze bij het havervlokkenmengsel.

Leg een bakpapier op de bakplaat en spreid het mengsel er over uit.

Zet een paar minuten onder de gril, tussentijds een keer omscheppen. Haal de bakplaat uit de oven, laat de Granola even afkoelen, schep het in een grote pot en smullen maar!

Heerlijk als ontbijt of lunch in bakje yoghurt of kwark.

_____________________________________________________

Cranberry compote

  • 340 gram verse Cranberry’s
  • 250 ml water
  • 200 gram suiker
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een halve citroen

Je mengt  het water, de suiker, het citroenraps en het citroensap met elkaar en brengt het aan de kook. Circa 10 minuten laten koken, je merkt dan dat het een dikkere substantie wordt. De hete cranberry compote in een uitgekookt glazen potje doen en smullen maar!

Heerlijk in combinatie met oude kaas, geitenkaas, door een salade, in de yoghurt of bij een stukje wild.